Behandlingar

Behandlingar

Naprapati

En naprapatbehandling syftar till att minska smärta och återskapa funktion i muskler och leder. Naprapaten är expert inom manuell medicin och undersöker, diagnostiserar samt behandlar med olika manuella tekniker. Detta innefattar såväl ledbehandling (manipulation och mobilisering) som mjukdelsbehandling (massage, pressur, stretch och nålbehandling), även medicinsk laser kan inkluderas i behandlingen. Vid behov ingår även rehabövningar, råd kring träning och arbetsergonomi. 

Vill du veta mer om naprapati?
Besök då www.naprapater.se


Idrottsmassage

En mer djupgående behandling än den klassiska. Fokus ligger på att få igång ordentligt med cirkulation i muskulaturen, behandla bort triggerpunkter. En lite tuffare behandling helt enkelt. Tekniker som används är knådning, strykning, pressur, tvära friktioner och stretch.

Klassisk massage

Perfekt för dig som behöver en stunds nedvarvning och samtidigt få dina muskler uppmjukade. Teknikerna knådning och strykning stimulerar till ökad cirkulation och får kroppen att frisätta lugnande hormoner.

Dry-needling

Dry needling är en behandlingsform där nålar används för att effektivt behandla muskelspänningar och triggerpunkter.
Det används för smärtlindring vid till exempel led- och muskelvärk, huvudvärk/migrän och tennisarmbåge. Effekten är delvis lokal i form av ökad cirkulation och direkt muskelavslappning, men stimulans ges även till nervsystemet. Vid behov kan även lågfrekvent ström kopplas på nålarna. Det tillför en extra smärthämning och cirkulationsökning.


Gravidbehandling

Under graviditeten förändras kroppen; Hormoner utsöndras som mjukar upp och gör kroppens leder rörligare, kroppens tungpunkt flyttas i takt med att magen växer, belastningen på ryggen ökar då magmusklerna delar sig,  allt detta påverkar såklart kroppen vilket i olika utsträckning kan ge upphov till smärta. En massage- eller naprapatbehandling kan hjälpa till att lindra smärtorna. Ergonomi-råd och övningar hjälper att förebygga för mycket spänningar och smärta. Behandlingen utförs på en specialdesignad gravidkudde så att du enkelt kan ligga på mage. Går såklart även bra att ligga på sidan.
Är du gravid och vill ha behandling; boka då en massage- eller naprapatbehandling som vanligt och skriv under ”beskriv kortfattat ditt besvär” att det gäller en gravidbehandling. Lämna gärna info om vilken vecka du är i samt om du kan ligga på mage eller om kudde önskas.

Behandlande massage

Så nära du kan komma en naprapatibehandling och ändå använda dig utav ditt friskvårdsbidrag.


Medicinsk Laser (LLLT)

En medicinsk laser används för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning, och verkar genom att laserljus appliceras utanpå huden, alltså icke-invasivt.
Behandlingen är smärtfri och är effektiv vid  både akuta besvär ( t.ex nackspärr, diskbråck, muskelsträckning osv) men också vid långvariga besvär ( t.ex artrossmärta, nacksmärta, reumatisk-smärta osv). Jag använder Medicinsk Laser som ett komplement i min Naprapatiska behandling men också som enskild behandlingsform vid behov.
Läs mer

Jag använder mig av Laser från Irradia